Tampereen ja Kangasalan lastensuojelu kriisissä: Isä varoitti, lastensuojeluyksikkö levitteli käsiään – lapsi ambulanssilla päivystykseen

Pirkanmaalla asuva isä kuvailee Tampereen ja Kangasalan lastensuojelua ”huonoksi vitsiksi, jolla vaarannetaan kodin ulkopuolelle sijoitetun nuoren turvallisuus, jopa henki”.

Isä on taistellut Kangasalan lastensuojelun kanssa jo pitkään lapsensa sijoituspaikkaan liittyvistä ongelmista. Ensin nuori oli lastensuojeluyksikössä, josta niin sanottu hatkaaminen onnistui jopa useita kertoja päivässä. Kangasalan lastensuojelun mukaan kyse oli ”uuteen paikkaan totuttelusta”. Isän ottaessa yhteyttä asianajajaan lastensuojelu päätti siirtää nuoren suljetumpaan yksikköön.

Samankaltaiset ongelmat ovat nousseet esiin myös Tampereen alueella sijaitsevassa lastensuojeluyksikössä. Isä on vaatinut nuorelle tiukempia rajoja – turhaan.

– Eilen oli tilanne, että sain tietooni lapseni suunnitelmista ryhtyä juomaan ollessaan lastensuojeluyksikön ulkopuolella. Näyttö oli selvä, mutta lastensuojeluyksikön työntekijä ilmoitti, että ”katsotaan iltayhdeksään asti”.

Mitä tapahtui?

– Sain illalla puhelinsoiton, jossa samainen lastensuojeluyksikön työntekijä ilmoitti, että lapseni on viety ensihoidon toimesta päivystykseen. Humalatilaa voisi promilleissa kuvailla sen ikäiselle vahvaksi, isä kertoo.

Nyt isä suunnittelee jatkotoimia Tampereella sijaitsevan lastensuojeluyksikön ja myös Kangasalan lastensuojelun suhteen. Hän harkitsee vakavasti rikosilmoitusta virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä kirjelmää Aluehallintovirastolle.

Isä on saattanut suunnitelmansa myös Kangasalan lastensuojelun johtavan sosiaalityöntekijän Marja Katajamaan sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajan Marina Erholan tiedoksi.

Teksti:Mia Heikkilä
Avainsanat: Aluehallintovirasto, Kangasala, lastensuojelu, Marina Erhola, Marja Katajamaa, rikosilmoitus, Tampere