26v suomalaismies tarjosi netissä lastenhoitoapua – epäillään nyt lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Helsingin poliisi on kertonut saaneensä päätökseen esitutkinnan, joka liittyy epäiltyyn lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, salakatseluun sekä lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapitoon ja levittämiseen. Teoista epäillään 26-vuotiasta miestä.

– Epäilty on hakeutunut tietoisesti kontaktiin pienten lasten, pääsääntöisesti poikien, kanssa. Hän on tarjonnut hoitoapua lapsiperheille internetin lastenhoitosivustoilla. Toiminta on ollut järjestelmällistä, ja epäilty on luonut taitavasti luottamussuhdetta ihmisiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet viime vuoden aikana. Epäilty mies on ollut kyseisenä aikana ehdonalaisessa vapaudessa saatuaan tuomion vastaavanlaisista rikoksista.

Epäilty rikosvyyhti tuli poliisin tietoon, kun miehen tunteva henkilö oli tehnyt huolestuttavan havainnon. Poliisi ei voi kertoa tarkemmin vihjeen sisällöstä uhrin suojelemiseksi.

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön oletettuja uhreja on yksi. Lisäksi miehen epäillään esimerkiksi kuvanneen alastomia henkilöitä uimahallin suihkutiloissa.

Epäilty vangittiin joulukuun alussa ja hän ollut siitä lähtien tutkintavankeudessa.

 

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lastenhoitaja, salakatselu