71-vuotias nainen ja hänen poikansa tuomittiin murhasta

Iso-Britannian Sheffieldissa annettiin eilen tuomio henkirikoksesta, jonka taustalla oli pari vuotta kestänyt piinaaminen.

48-vuotiaalla Gary Deanilla oli tapana harrastaa juoksemista ja muuta liikuntaa Carol Dawsonin ja hänen poikansa Scottin mailla. Dawsonit eivät tätä suvainneet, vaan laittoivat miehen käyttämälle polulle kieltokyltin. Dean ei kuitenkaan perääntynyt. Jossain vaiheessa Dawsonit hakivat miehelle lähestymiskiellon. Tästä huolimatta Dean jatkoi lenkkeilyä. Yorkshire Post -lehden jutusta ei käy ilmi, rikkoiko miehen liikuntaharrastus lähestymiskiellossa määrättyä etäisyysrajaa.

Dawsonit saivat jostain päähänsä, että Dean olisi pedofiili. Miehellä ei kuitenkaan ollut minkäänlaista rikosrekisteriä, eikä häneen ollut ollut kohdistunut rikosepäilyä. Tästä huolimatta kaksikko aloitti Deanin ja hänen vaimonsa piinaamisen.

Pariskuntaa muun muassa seurattiin ja heidän taloonsa ilmestyi solvaava graffiti. Deanin rehtorina työskennellyt vaimo sai työpaikalleen kirjeen, jossa kerrottiin aviomiehen mukamas pedofilisista taipumuksista. Pariskunnan kotiin myös tunkeuduttiin. Neljä nuorukaista pieksi Deanin rajusti.

Piinaaminen päättyi pahimmalla mahdollisella tavalla. Viime vuoden syyskuussa ohikulkija löysi Deanin ruumiin Dawsonien mailta. Hänet oli ensin hakattu ja sitten ammuttu selkään.

Miksi mies ei sitten vain lopettanut lenkkeilyä? Vaimo kertoi oikeudessa, että uhrilla oli autistisia piirteitä ja hän suhtautui pakkomielteisesti tiettyihin tapoihin.

71-vuotias Carol Dawson ja 41-vuotias Scott Dawson saivat tuomion murhasta.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: murha