Adoptiotytär vuonna 2012.

Adoptioäiti väittää tulleensa huijatuksi – 10-vuotias tytär olisikin ollut 22-vuotias sekopää (kuva)

Yhdysvalloissa kohistaan tapauksesta, jonka draaman kaari on kuin suoraan elokuvasta.

Nelikymppistä ex-pariskuntaa syytetään adoptiolapsensa heitteillejätöstä. Kristine ja Michael Barnett adoptoivat vuonna 2010 tytön Ukrainasta. Lapsen iän arviointi oli haasteellista, koska tällä oli diagnosoitu harvinainen lyhytkasvuisuuden muoto. Lääkäreiden arviot  vaihtelivat tuolloin kuuden ja kahdeksan ikävuoden välillä.

Vuonna 2013 adoptiovanhemmat ottivat kaksi poikaansa mukaansa ja muuttivat Kanadaan. Adoptiotyttärelleen he vuokrasivat asunnon kotimaastaan Yhdysvalloista ja jättivät tämän siihen yksinään asumaan. Lapsen syntymävuodeksi oli merkitty virallisiin papereihin 2003, joten tämä olisi ollut tuolloin vain kymmenvuotias.

Adoptiovanhemmat ovat vasta nyt Yhdysvalloissa vastaamassa saamiinsa syytteisiin. Kristine Barnettin kuvailema ”heitteillejätön” syy kuulostaa taruakin ihmeellisemmältä. Hänen mukaansa pariskuntaa huijattiin adoptioprosessissa. Kristine väittää, että ”tyttö” olisi ollut jo tullessaan aikuinen nainen. Tällä oli kuulemma ollut täydellinen aikuisen hammasrivistö ja häpykarvoitus. Lisäksi Kristine selostaa, että ”tytön” kuukautiset olivat alkaneet aikapäiviä sitten ja tämä olisi yrittänyt peitellä asiaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Adoptioäidin mukaan ”tyttö” oli sosiopaatti ja psykopaatti, täysi seinähullu, joka olisi lopulta tappanut heidät kaikki. Kristine kertoo, että ”tyttö” olisi yrittänyt muun muassa myrkyttää hänet laittamalla kahvin sekaan erilaisia kemikaaleja. Lisäksi hän olisi uhannut puukottaa isänsä ja piirrellyt jatkuvasti merkityksellisiä piirustuksia. Niissä ”tyttö” olisi fantasioinut perheensä tappamisesta ja koko porukan hautaamisesta takapihalle. Nainen kuvailee perheen elämän olleen yhtä helvettiä. Kaikki teräaseet piti kuulemma piilottaa, eikä nukkuakaan uskaltanut. Adoptiovanhempien ystävä on kommentoinut tapausta sikäläiselle medialle ja seisoo näiden uskomattoman tarinan takana.

Oikeuden papereista käy ilmi, että adoptiotytär oli saanut häädön asunnosta vain vuosi yksinjäämisen jälkeen. Hänen asumiskuvionsa tai muut tuon ajan jälkeiset liikkeensä eivät ole julkista tietoa. Myöskään hänen asianajajansa ei ole kommentoinut adoptiovanhempien väitteitä millään tavalla.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: adoptio, lapsen heitteillejättö