Poliisi tutkii vastasyntyneen vauvan törkeää vapaudenriistoa Satakunnassa

Lounais-Suomen poliisi selvittää Satakunnassa torstaina tapahtunutta poikkeuksellista ja vakavaa rikosta. Naisen epäillään pahoinpidelleen uhrinsa ja sen jälkeen ottaneen tämän vastasyntyneen vauvan itselleen.

Epäilty rikos tapahtui Huittisissa torstaina päivällä, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat naiset tapasivat toisensa yhteisen ulkoilulenkin merkissä.

Rikoksesta epäilty nainen ehdotti ulkoilulenkkiä sosiaalisessa mediassa. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan epäillyn aloittaman yhteydenpidon syynä oli se, että uhrilla oli vastasyntynyt vauva.

Ulkoilun aikana naisen epäillään pahoinpidelleen tapaamiseen kutsumansa äidin vakavasti ja ottaneen tämän vastasyntyneen vauvan haltuunsa.

Vauva löytyi vahingoittumattomana

Poliisi tavoitti epäillyn omien aktiivisten toimien myötä samana päivänä joitain tunteja myöhemmin Helsingistä. Vauva oli vahingoittumattomana epäillyn hallussa.

Asiaa tutkitaan epäiltynä törkeänä vapaudenriistoja ja törkeänä pahoinpitelynä. Rikoksesta epäilty nainen on tänään sunnuntaina vangittu tuomioistuimen päätöksellä.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Valtteri Kemppi ei tutkinnan tässä vaiheessa kerro asiasta enempää. Tapauksen varsinainen tutkinnanjohtaja tiedottaa asiasta lisää esitutkinnan edetessä, kun se on tutkinnallisesti mahdollista – aikaisintaan alkavan viikon loppupuolella.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: poliisi, Satakunta, törkeä pahoinpitely, Törkeä vapaudenriisto, Valtteri Kemppi, Vauva