LKS 20240814 Janne Puhakka Nelosen Petolliset-ohjelman tiedotustilaisuudessa Helsingissä 14. elokuuta 2023. Tilaisuudessa esiteltiin ohjelman kilpailijat. ... Former ice hockey player Janne Puhakka poses in Helsinki, Finland, on August 14, 2024., LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Ammutun ex-liigakiekkoilija Janne Puhakan suhde Rolfin kanssa oli myrskyisä jo ennen murhaepäilyä

Poliisi ilmoitti sunnuntai-iltana Espoon Henttaalla tapahtuneesta väkivallanteosta. Maanantaina aamulla poliisi kertoi, että yksityisasunnossa tapahtunutta tekoa tutkitaan tappona.

Tapahtumapaikalle päästyään poliisille selvisi, että 66-vuotias mies oli ampunut 29-vuotiaan miehen. Nyt asiasta on paljastunut, että uhri oli entinen jääkiekkoilija Janne Puhakka. Ampujaksi epäillään Puhakan norjalaista lääkäri-miesystävää Rolf Nordmoa.

Maanantaipäivän aikana on puolestaan selvinnyt, että Länsi-Uudenmaan poliisi on koventanut rikosnimikettä. Puhakan henkirikosta tutkitaan nyt murhana.

Poliisin mukaan murhasta epäillyn Rolfin kiinniotto sujui rauhallisesti ja suunnitelmien mukaan. Poliisi tai hätäkeskus kehotti ampujaa tulemaan ulos asunnosta ilman aseistusta. Näin myös tapahtui, ja poliisi otti miehen kiinni ilman vastarintaa.

Alibin saamien tietojen mukaan miehet olivat olleet asunnossa kahden. Kuolemaan johtaneesta väkivallanteosta ei aiheutunut vaaraa muille henkilöille.

Myrskyisä suhde

Janne Puhakka ja Rolf Nordmo olivat suhteessa noin kymmenen vuoden ajan. Kun miehet aloittivat yhteiselon, suhdetta yritettiin aluksi salata. Rolf kuitenkin nähtiin sen verran usein Jannen seurassa, ja myös jääkiekkopiireissä, että huhupuheet alkoivat heidän suhteestaan  levitä kulovalkean tavoin.

Janne ei lopulta salannut seksuaalista suuntautumistaan. Omalle perheelleen hän kertoi siitä avoimesti ollessaan noin parikymppinen nuorimies.

Vuonna 2019 Janne julkaisi Instagramissa päivityksen, jossa hän myönsi suhteensa norjalaiseen lääkärimieheen.

Alibin useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan Jannen ja Rolfin suhde ei ollut pelkkää päivänpaistetta. He riitelivät kovaäänisesti ja toisinaan kädet heiluivat. Riitoja syntyi lähipiirin mukaan myös silloin, kun paikalla oli ulkopuolisia henkilöitä. Alibille on mainittu muun muassa mustasukkaisuudesta, jota miesparin suhteessa esiintyi.

Alibi kertoo Janne Puhakan ja Rolf Nordmon välisestä suhteesta ja murhaepäilyyn johtaneesta ampumisesta lisää seuraavassa printtinumerossa.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Ampuminen, Espoo, henkirikos, Henttaa, Janne Puhakka, murha, Rolf Nordmo