Auto väkijoukkoon Helsingissä – tästä oli kysymys!

Tänään uudenvuodenaattona kello 13.45 poliisi sai hältystehtävän mennä Herttoniemen Siilitielle, jossa auto oli ajautunut jalkakäytävälle, törmäten jalkakäytävällä oleviin ihmisiin ja hetkeä myöhemmin pysäköintialueen tuntumassa oleviin autoihin.

Onnettomuudessa loukkaantui yhteensä neljä ihmistä. Vakavimmin loukkaantui hieman yli 20-vuotias nainen. Lievemmin vammoin selvisivät noin 60-vuotias mies ja noin 40-vuotias nainen. Loukkaantunutta kuljettajaa on päästy puhuttamaan ja tämä on antanut alustavan selvityksen asiasta. Kuljettaja on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Alustavissa tutkimuksissa on käynyt selville, että onnettomuusauton hieman yli 30-vuotias mieskuljettaja oli mahdollisesti saanut sairaskohtauksen ja menettänyt kuljettamansa ajoneuvon hallinnan.

Hänen kuljettamansa henkilöauto oli törmännyt jalkakäytäviällä ainakin neljään ihmiseen, jotka on viety tapathumapaikalta sairaalaan onnettomuusajoneuvon kuljettajan lisäksi. Saatujen tietojen mukaan ainakin yhden vammat ovat vakavat. Ihmisiin törmäämisen jälkeen auto oli jatkanut matkaa suhteellisen kovalla nopeudella törmäten ainakin seitsemään pysäköityyn autoon. Autoista ainakin kaksi vaurioitui tuntuvasti.

Poliisin tekemissä alustavissa tutkimuksissa ei ole todettu viitteitä tahallisuudesta tai päihteistä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

 

Teksti:Alibin toimitus