Etsintäkuulutetut pakenivat poliisia

Helsingin poliisilla on ollut tänään käynnissä poliisioperaatio, kun etsintäkuulutetut miehet lähtivät autolla pakoon. Tapahtumat saivat alkunsa Konalassa kello 14.08. Silloin poliisipartiot lähtivät seuraamaan ajoneuvoa reittiä Konala-Kannelmäki-Haaga-Maunula. Oulunkylän kohdalla pakenija lähti ajamaan moottoritien ramppia väärään suuntaan, jolloin poliisipartio pyrki lopettamaan hyvin vaaralliseksi muuttuneen pakenemisen kiilaamalla autoa. Pakenija pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa aina Mäkelänkadulle asti. Mäkelänkadulla poliisi sulki risteyksiä ja pakenija kiilattiin sivuun tyhjällä tieosuudella.

Kiinnioton jälkeen pakenemisen todennäköiseksi syyksi selvisi se, että autossa olleilla kahdella aikuisella miehellä on lukuisia etsintäkuulutuksia.

Kuljettajalla ei ollut myöskään ajo-oikeutta ja hänen epäillään kuljettaneen autoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekä pitäneen hallussa huumausaineita.

Tapauksen alustavat rikosnimikkeet ovat rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausainerikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Paennut ajoneuvo ja poliisiauto vaurioituivat pysäytystilanteessa, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Teksti:Mika Lahtonen