Ex-kirkkoherra sai tuomion vainoamisesta ja kunnianloukkauksesta – maksettavaa tuli 100 000 euroa!

Kerromme uusimmassa printtilehdessä Helsingin käräjäoikeuden teologian tohtorille langettamasta tuomiosta. Kirkkoherrana toiminut mies sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Jutussa oli kaksi asianomistajaa. Vainoamisen kohteena oli YLE:n toimittaja Jessika Aro. Kunnianloukkaus taas koski erästä Puolustusvoimien tutkijaa.

Tuomioon johtaneet tapahtumat ajoittuvat vuoteen 2014. Oikeus katsoi ex-kirkkoherran seuranneen, tarkkailleen ja vainonneen Jessika Aroa. Toimittaja koki toiminnan vuoksi pelkoa ja ahdistusta. Tuomittu myös kirjoitteli uhrista blogissaan ja MV-nettilehden julkaisuissa. Vainoaminen alkoi toimittajan kirjoittaman Pietarin trollitehdas -artikkelin julkaisemisen jälkeen.

Vankeusrangaistuksen lisäksi ex-kirkkoherralle tuli melkoinen summa maksettavaksi, tarkalleen ottaen 98 851 euroa. Aro saa henkilö- ja taloudellisena vahingonkorvauksena sekä kärsimyskorvauksena 24 100 euroa ja Puolustusvoimien tutkija 9 800 euroa. Loppusumma koostuu asianomistajien oikeudenkäynti- ja sairaanhoitokuluista.

Lue tapauksen yksityiskohdat joulukuun Alibista.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Jessika Aro, kirkkoherra, kunnianloukkaus, puolustusvoimat, toimittaja, vainoaminen, YLE