Hammaslääkäri rikkoi tahallaan poralla lukuisten potilaiden hampaita

Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltiossa on loppusuoralla poikkeuksellinen oikeudenkäynti. 61-vuotiaan hammaslääkärin on todettu syyllistyneen lukuisiin vakuutuspetoksiin ja vaarantaneen rikoksillaan potilaiden turvallisuuden. Tuomiota ei ole vielä julistettu.

Scott Charmoli ryhtyi vuonna 2015 markkinoimaan hyvin aggressiivisesti hammasimplantteja. Hän tarjosi niitä asiakkaille, jotka eivät implantteja todellisuudessa tarvinneet.

Yhdysvalloissa terveydenhoitojärjestelmä on tunnetusti hyvin erilainen kuin Suomessa. Kansalaiset turvaavat tarvitsemansa hoidot kalliilla vakuutuksilla. Charmoli iski kiinni tähän rahasampoon.

Hän rikkoi tahallaan potilaiden hampaita poralla. Hammaslääkäri otti suusta kuvia sekä röntgenkuvia ja niiden avulla haettiin vakuutuskorvauksia. Vakuutusyhtiöissä luultiin luonnollisesti, että hampaat olivat ajautuneet moiseen kuntoon ennen lääkäriin tuloa.

Charmoli tehtaili neljän vuoden aikana noin 700 hammasimplanttia ja takoi lähes miljoonan euron vuosittaista liikevaihtoa.

Lähde: People

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: petos