Kuva: Metropolitan Police

Identtiset kolmoset luulivat tehneensä täydellisen rikoksen – niin vain poliisi selvitti tämänkin

Iso-Britanniassa on saatu päätökseen rikoskokonaisuus, jossa olikin vähän enemmän selvittelemistä. Vuonna 2017 poliisi pääsi asevaraston jäljille. Muun muassa konepistooleita oli tutkinnan perusteella tarkoitus kaupitella eteenpäin. Ensimmäinen poliisityön osio oli rutiinityötä. Kolme miestä tuomittiin jo viime vuonna pitkiin vankeusrangaistuksiin. Sitten alkoivat ongelmat.

Tutkinnassa oli löydetty dna:ta, joka kuului poikkeuksellisesti kolmelle eri henkilölle. Epäillyt olivat nimittäin identtisiä kolmosia. Tutkijat olivat erikoisen tilanteen edessä, kun myöskään silminnäkijähavainnoilla ei tehnyt mitään. Epäillyt eivät suostuneet kuulusteluissa avaamaan tilannetta mitenkään. Ihminen kun on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Kolmoset luulivat tehneensä täydellisen rikoksen, mutta he tekivät pitkässä juoksussa virheitä. Telekuuntelun ja tarkkailun avulla tutkijat saivat selville, että kaikki kolme olivat osallistuneet asekauppaan.

28v-vuotias kolmikko tuomittiin Lontoossa pitkiin vankeusrangaistukseen. Ralston ja Ricky Gabriel joutuvat istumaan 14 vuotta. Reiss Gabriel sai neljä vuotta pidemmän kakun, sillä hänen rötöslistaltaan löytyi muun muassa huumausainerikoksia, joihin veljet eivät olleet osallisia.

Asiasta uutisoi muun muassa People-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: asekauppa, DNA, identtiset, kolmoset