Nainen tilasi dna-tutkimuksen netistä, veli jäi kiinni yli 20 vuotta vanhasta murhasta

Yhdysvaltain Lancasterissa alkoi eilen oikeudenkäynti, jossa syytetyn jäljille on päästy hyvin erikoisella tavalla.

Vuonna 1992 tuntematon henkilö tunkeutui 25-vuotiaan naisopettajan kotiin. Ensin hänet pahoinpideltiin rajusti puisella leikkuulaudalla. Sen jälkeen nainen kuristettiin hengiltä, mitä ilmeisimmin hänen omalla neuletakillaan.

Murha oli täysi mysteeri 26 vuoden ajan. Kunnes viime vuonna tietokannoista tuli esiin dna-tulos, jossa oli yhtäläisyyksiä rikospaikalta otettuun näytteeseen.

Nainen, joka sittemmin on todettu murhaajan sisarpuoleksi, halusi selvittää sukujuuriaan. Kyseessä on palvelu, jota useat suomalaisetkin ovat innostuneet käyttämään. Netistä tilataan tarvikkeet dna-näytteen ottamista varten. Näyte tutkitaan ja vastauksena saa tietoa perimästään.

Yhdysvalloissa jotkut kyseistä palvelua tarjoavat yritykset luovuttavat tietoja viranomaisille tutkinnallisiin tarkoituksiin.

Rikostutkijat saivat selville, että 26 vuotta sitten dna:taan murhapaikalle jättänyt mies on testin tilanneen naisen sukulainen. He ottivat salaa näytteen tämän velipuolelta. Mies oli poistumassa eräältä koululta, jossa hän oli vetämässä keikan tiskijukkana. Lähtiessään hän jätti koulun pihalle käytetyn vesipullon ja pureskellun purkan.

Mies on tunnustanut tekonsa oikeudenkäynnissä ja pyytänyt uhrin omaisilta anteeksi.

Asiasta uutisoi Metro.co.uk.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: DNA, murha