Juupajoella poliisin luoteihin kuollut mies: Epäillään nyt ex-naisensa murhasta!

Keskusrikospoliisi tutkii vuonna 1991 syntyneen naisen kuolemaa murhana. Kysymys on 46-vuotiaan Henri Pekka Juhani Åmanin teosta, kun hän ampui ex-naistaan Juupajoen Ratakadulla omakotitalossa. Nainen oli kriittisessä tilassa, ja nyt poliisi on vahvistanut naisen kuolleen. Pakomatkansa aikana Åman pysäytettiin piikkimatoilla, jonka jälkeen mies ampui poliisia kohti, ja poliisi ampui miehen hengiltä.

Keskusrikospoliisi on jatkanut Juupajoella ja Ruovedellä 16. huhtikuuta tapahtuneen rikoskokonaisuuden tutkintaa. Poliisi tutkii Juupajoella yksityisasunnossa tapahtunutta väkivaltarikosta murhana teon raakuuden takia.

Muut rikosnimikkeet esitutkinnassa ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ampuma-aserikos ja törkeän ryöstön yritys. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä.

Esitutkinnassa on tehty kuulusteluja ja teknistä tutkintaa tapahtumien kulun selvittämiseksi. Kuulustelut ovat vielä kesken. Poliisi selvittää esimerkiksi sitä, millä tavalla sivulliset ovat olleet pakomatkalla vaarassa. Esitutkinnassa on selvinnyt muun muassa, että epäilty on pakomatkalla pyrkinyt saamaan entuudestaan tuntemattomien henkilöiden ajoneuvoja hallintaansa. Näitä tapahtumia tutkitaan muun muassa törkeän ryöstön yrityksenä.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Juupajoki, murha, piiritys, poliisi