”Kaappaus” lentokoneessa: Tästä oli kysymys!

Tampere-Pirkkalan lentoaseman viimeviikkoisen poliisioperaation aiheuttanut väärä kaappaushälytys on selviämässä. Poliisi on saanut päätökseen lennon LLX5288 tutkimukset.

– Poliisi on saanut riittävät tiedot ja niiden perusteella on pääteltävissä, että koneen kaappausta ilmaiseva koodi on lähtenyt koneesta sen ollessa Ranskan ilmatilassa. Koodin lähtemisen syy ei ole selvinnyt. Ranskan ilmailuviranomaiset tekevät siltä osin jatkotutkinnan – mikäli se on tarpeellista, rikoskomisario Jari Kinnunen sanoo.

Koneeseen on kaappauskoodin lähtemisen jälkeen oltu yhteydessä sekä lennonjohdosta että tarkistuslennon suorittaneesta ranskalaisesta hävittäjästä. Koneesta saatujen tietojen perusteella sen sallittiin jatkaa matkaa määränpäähänsä Tampereelle.

Kone on ennen Suomen ilmatilaan saapumista ollut yhteydessä matkan varrella olleisiin lennonjohtoihin. Suomen ilmatilaan tullessaan kone on ollut yhteydessä lennonjohtoon ja tarkistuslennon suorittaneeseen hävittäjään.

– Poliisin, ilmavoimien ja lennonjohdon toiminta Suomessa perustui voimassa oleviin ohjeisiin. Ilmavoimat antoi poliisille lainmukaista virka-apua. Toiminnasta ei ole aiheutunut vaaraa matkustajille eikä sivullisille, rikoskomisario Kinnunen toteaa.

Teksti: mikalahtonen