Kankaanpää kuohahti: juoruja, salamyhkäisyyttä – 24-vuotias vangittu kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta

Valtakunnallisissa lehdissä ei toistaiseksi ole ollut mitään Kankaanpäätä järkyttäneestä tapauksesta, josta tiedetään vielä varsin vähän.

Paikallinen lehti Satakunnan Kansa tietää kuitenkin uutisoida, että käräjäoikeus on vanginnut 24-vuotiaan Kankaanpäässä asuvan miehen kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta. Epäillyt rikokset on tehty Kankaanpäässä kolmena peräkkäisenä päivänä, 23-25. kesäkuuta tänä vuonna. Syyte tulee nostaa 11. lokakuuta mennessä.

Satakunnan Kansa on ehtinyt myös selvittää, että 24-vuotiaalla Kankaanpäässä asuvalla miehellä on samankaltaista rikosmenneisyyttä. Lehti selvitti, että epäilty sai viime vuonna syytteet törkeistä raiskauksista ja tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Eduskunta siunasi maaliskuussa yksimielisesti uuden lakipykälän eli törkeän lapsenraiskauksen. Rangaistus törkeästä lapsenraiskauksesta on 4-12 vuotta vankeutta, mikä merkitsee vähimmäisrangaistuksen koventumista kahdella vuodella.

Nettikeskusteluissa ja katupuheissa järkyttyneet kankaanpääläiset ovat arvuutelleet asiaa ja ihmetelleet viranomaisten niukkaa tiedotuslinjaa. Alibin omista lähteistään saamien tietojen mukaan henkilö olisi työskennellyt autoalalla ja tullut Suomeen muutamia vuosia sitten.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Kankaanpää, törkeä lapsenraiskaus