Karmea salaisuus säilyi yli 10 vuotta – eläkeläisnaisen kuolema paljasti aviomiehenkin kohtalon

Mirror-lehti uutisoi marraskuussa tehdystä vastenmielisestä löydöstä. Poliisit hälytettiin Tooelessa sijaitsevaan senioreiden asuintaloon, koska 75-vuotias nainen oli menehtynyt kotonaan. Kyseessä piti olla rutiinikäynti, sillä naisen kuolema oli luonnollinen.

Järkytys liittyi kuitenkin naisen aviomieheen, jonka kuolemasta kukaan ei tiennyt mitään. Hänen ruumiinsa löydettiin pariskunnan kotona olleesta pakastimesta. Miehen epäillään menehtyneen yli kymmenen vuotta sitten. Mies oli tuolloin ollut 69-vuotias.

Ruumiin läheisyydestä löytyi kirje, joka oli päivätty 2. joulukuuta vuonna 2008. Siinä mies ainakin väitetysti vakuuttaa, että hänen vaimonsa ei ole surmannut häntä. Kirjeessä oli myös todistajan leima. Kyseinen henkilö on vahvistanut poliisille todistaneensa viestin aidoksi. Hän ei ollut kuitenkaan lukenut kirjettä missään vaiheessa.

Miehen kuolinsyytä tutkitaan parhaillaan. Hänen epäillään olleen vakavasti sairas menehtyessään. Henkirikoksen mahdollisuutta ei kuitenkaan toistaiseksi ole suljettu pois. Niin ikään virkavalta selvittää, miksi iäkäs nainen on halunnut salata aviomiehensä kuoleman. Yhtenä vaihtoehtona pidetään eläkkeiden ja sotaveteraanille myönnettyjen tukien huijaamista. Miehelle on maksettu yli 150 000 euron edestä etuisuuksia viimeisen yhdentoista vuoden aikana.

Poliisi yrittää myös selvittää, tarvitsiko iäkäs nainen jonkun apua piilottaakseen miehensä ruumiin pakastimeen. Nainen käytti viimeisinä aikoinaan pyörätuolia, mutta ei vielä yksitoista vuotta sitten.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: hautarauhan rikkominen, kuolemansyyn tutkinta