Kassatyöntekijä opetteli asiakkaiden korttitietoja ulkoa ja tilaili tavaraa netistä

Japanissa on paljastunut maksukorttipetosvyyhti, jossa uhrien tiedot on saatu hyvin poikkeuksellisella tavalla. 34-vuotias mies työskenteli Tokiossa sijaitsevassa ostoskeskuksessa. Maksutapahtuman yhteydessä hän on saanut asiakkaan kortin käsiinsä ja opetellut tiedot ulkoa. Siis 16-numeroisen korttinumeron, kortinhaltijan nimen, kortin voimassaolon päättymispäivän ja takapuolella olevan turvanumeron.

Mies on kuulusteluissa kertonut omaavansa valokuvamuistin. Kyseistä termiä käytetään usein puhekielessä, mutta kykyä ei ole tieteellisesti todistettu. Asiantuntijoiden mukaan tässäkin tapauksessa olisi kyse siitä, että mies on opetellut tietyn tavan muistaa pitkiä numerosarjoja ulkoa.

Poliisit löysivät miehen kotoa muistivihkon, jossa oli yli 1 300 henkilön korttitiedot. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa, olisiko epäilty muistanut kaikki numerosarjat oikein. Mies oli tilannut netistä tavaraa maaliskuussa eri maksukorttien tiedoilla. Hän oli ostanut noin 2 500 euron edestä käsilaukkuja, jotka oli kuulemma tarkoitus myydä eteenpäin. Epäilty pidätettiin viime torstaina.

Lähde: People-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: maksukortti, petos