Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta – näin synttärijuhlat päättyivät

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä murhaa. Murhasta epäillään kolmea 16-vuotiasta poikaa. Rikoksen uhri oli myös 16-vuotias poika. Osalliset tunsivat toisensa entuudestaan.

‒ Uhriin on tilanteessa kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa, jonka katsotaan olleen erityisen raakaa ja julmaa. Poliisi ei avaa tekotapaa tässä vaiheessa tarkemmin, koska esitutkinta ja tapahtumien selvittäminen on vasta alkuvaiheessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Teko on tapahtunut poliisin tietojen mukaan perjantai-iltana 4.12.2020 Koskelan sairaalan lähistöllä, mutta uhri löydettiin samasta paikasta vasta maanantaina 7.12.2020. Poliisi otti maanantaipäivän aikana kiinni kolme poikaa, joiden epäillään syyllistyneen tekoon.

Pojat olivat poliisin tietojen mukaan viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia, ja kaikki olivat nauttineet enemmän tai vähemmän alkoholia. Muista päihteistä poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa.

‒ Poliisin tämän hetken tiedon mukaan kaikki kolme epäiltyä poikaa ovat osallistuneet väkivaltaan tavalla tai toisella. Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa teolle mitään motiivia, Forss toteaa.

Epäiltyjä on alustavasti kuultu. He ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Epäiltyjä tullaan esittämään vangittavaksi huomenna 10.12.2020.

Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisin vanhoja tuttuja.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että joku paikalle sattunut nainen olisi huutanut pojille jotain jossain vaiheessa tekoa. Poliisi pyytää tätä naista tai teosta muutoin tietäviä ilmoittamaan tietonsa tapausta tutkivalle Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: 16-vuotias, Helsinki, henkirikos, murha, nuori