Kuopion toriampuja ei ole kertonut edes nimeään

Kuopion torilla ammuskelun kohteeksi joutui iäkäs kuopiolainen pariskunta. 1920-luvulla syntynyt nainen menehtyi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Kolmas uhri oli ulkomaalainen mies, joka on ollut vierailulla Suomessa.

Kaksi loukkaantunutta uhria on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, eikä heillä ole hengenvaaraa.

Epäilty tekijä on ollut alkoholin vaikutuksen alainen, joten hänen kuulustelunsa voidaan aloittaa vasta lauantaiaamuna. Kiinniottamisen jälkeen epäilty ei ole suostunut kertomaan mitään, ei edes henkilöllisyyttään. Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tietoa tekijän motiiveista, eikä ole varmuutta, onko epäillyllä ja uhreilla mitään yhteyttä keskenään.

Epäilty tekijä oli ajanut henkilöautolla tapahtumapaikalle torille. Lähin poliisipartio oli tapahtumahetkellä Tulliportinkadulla ja oli varsin pian tapahtumapaikalla. Poliisipartio ei nähnyt auton ajamista torille, mutta näki tekijän pakenemisen ja lähti epäillyn perään. Partio tapasi epäillyn Tulliportinkadun ja Kuninkaankadun risteyksessä, jossa hän oli juuri törmännyt kolmanteen pysäköityyn henkilöautoon. Samassa kiinniottopaikalle
tuli myös toinen poliisipartio.

Tapahtumahetkellä torilla oli satoja ihmisiä ja tilannetta voidaan kuvailla hyvin vaaralliseksi. Tapahtumalla on useita silminäkijöitä ja kriisiapua tarvitsevia. Kriisiapu on järjestetty Kuopion kriisikeskukseen Lehtoniemenkatu 1:een. Kriisipuhelimen numerot ovat: 017 2627738 ja 017 2627733.

Teksti:Mika Lahtonen