Lahden kannabiskäry – omaisuutta takavarikoitu yli 300 000 eurolla

Hämeen poliisi on tiedottanut saaneensa lähes valmiiksi esitutkinnan Lahdesta löytyneisiin kannabiskasvattamoihin liittyen. Mikäli pääepäillyt eivät tuo loppulausunnoissaan esiin uusia seikkoja, kokonaisuus lähtee sellaisenaan syyteharkintaan.

Poliisi löysi kesäkuussa Lahdesta kaksi kasvattamoa, joissa kummassakin oli yli sata kannabiskasvia. Pääepäiltyjä kasvattamiseen ja myymiseen liittyen on kolme, noin 30-vuotias nainen ja kaksi 30-40 -vuotiasta miestä. He ovat olleet tutkinnan aikana vangittuina käräjäoikeuden päätöksellä. Lisäksi kokonaisuuteen liittyy kolme muuta epäiltyä, joista kaksi on yli 50-vuotiasta.

Kannabiskasvien lisäksi poliisi on takavarikoinut noin neljä kiloa marihuanaa. Niin ikään on takavarikoitu satojen tuhansien edestä omaisuutta, koska on syytä epäillä, että se on hankittu kannabiksen ammattimaisella myymisellä. Käteistä poliisi on saanut haltuunsa noin 76 000 euroa. Kultaa, kelloja ja koruja on löytynyt yli 220 000 euron edestä. Kallein yksittäinen panssariketju on arvoltaan noin 42 000 euroa.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kannabis, kasvattamo, Lahti