Lapsikaappauksesta epäillyt tuotiin Suomeen ja vangittiin

Ulvilassa tapahtuneen lapsikaappauksen epäillyt on tänään vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa. Epäillyt luovutettiin Norjasta Suomeen ja heitä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Satakunnan käräjäoikeus on tänään vanginnut 38-vuotiaan miehen ja 36-vuotiaan naisen epäiltynä lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Epäillyt ovat olleet vangittuna poissaolevina 4. heinäkuuta lähtien.

Epäilty lapsikaappaus tapahtui Ulvilassa 1. heinäkuuta. Kaappauksen jälkeen epäillyt matkustivat lapset mukanaan ulkomaille, missä heidät tavoitettiin kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

– Lapset ovat myös palautuneet Suomeen. Epäillyt luovutettiin Norjasta Suomeen eilen, ja poliisi on päässyt kuulemaan heitä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa, eikä esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi voi kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää. Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan alkusyksyn aikana. Syytteennoston määräpäivä on 10. syyskuuta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Anna Kivimäki, lapsikaappaus, poliisi, Ulvila