Body-tagin alkuskriptit

Mies teki parkkeerauspalveluhuijauksella miljoonatilin!

Englannissa on annettu tuomio poikkeuksellisen laajassa huijausvyyhdissä, ottaen huomioon, että kaikki tapahtui täysin julkisilla paikoilla. 38-vuotias mies tarjosi Lontooseen rekisteröidyn yrityksensä nimissä parkkeerauspalvelua lentokentillä. Hyväuskoiset matkalle lähtijät antoivat autonsa miehelle luullen, että kaara viedään turvalliseen paikkaan parkkiin.

Todellisuudessa mies vei autot minne sattuu. Joko ajoneuvot pysäköitiin kaduille tai sitten pitkin maita ja mantuja. Lomalta palaajia odotti yltä päältä mudassa olevia autoja, joiden avaimet oli jätetty tuulilaseihin laitettuihin pusseihin. Ikkunatkin saattoivat olla avoinna. Kaduille jätetyistä autoista puolestaan pukkasi parkkisakkoja omistajien nimellä.

Lisäksi osaan autoista oli tullut runsaasti kilometrejä reissun aikana, vaikka parkkipaikan piti olla lähellä lentokenttää. Röyhkeimmissä tapauksissa omistajat eivät saaneet kulkupeliään ollenkaan takaisin.

Eräskin asiakas hieraisi kahteenkin kertaan silmiään, kun hän katseli Espanjasta käsin uutisohjelmaa kotikonnuilta. Oma auto näkyi videolla kadunkulmassa, vaikka hän oli maksanut kalliista parkkeerauspalvelusta.

Mies onnistui huijaamaan asiakkaita muun muassa esittelemällä kuvia parkkialueista, joiden kanssa hänellä ei ollut mitään tekemistä. Miehen yrityksellä oli myös nettisivut, joiden fraasit oli kopioitu muilta sivustoilta.

Mies tuomittiin 14 kuukauden vankeusrangaistukseen ja neljän vuoden liiketoimintakieltoon. Korvausasioita käsitellään oikeudessa myöhemmin.

Asiasta uutisoi Metro-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus