Body-tagin alkuskriptit

Pariskunta kerjäsi sääliä, rahaa ja lahjoja – ystävä paljasti mauttoman totuuden

Yhdysvalloissa nostettiin torstaina syytteet 23-vuotiasta naista ja hänen neljä vuotta vanhempaa aviomiestään vastaan. Rikosnimikkeinä on varkaus ja petos. Pariskunnan keplottelemat summat eivät ole syytteen mukaan järin suuria, mutta keino taustalla on sitäkin mauttomampi.

Kaycee Lang kertoi vajaa vuosi sitten ystävilleen olevansa raskaana. Järjestettiin vauvakutsut sun muut, niin kuin asiaan kuuluu. Kaverit toivat tietenkin tulevalle äidille lahjoja. ”Vauva” syntyi heinäkuussa. Pian tuoreilla vanhemmilla oli kuitenkin traagisia uutisia kerrottavanaan. He ilmoittivat lapsen kuolleen vain muutama tunti syntymisen jälkeen. Pian GoFundMe-varainkeruusivustolle ilmestyi ilmoitus, jossa vanhemmat keräsivät rahaa personoitua uurnaa varten.

Naisen ystävän epäilykset kuitenkin heräsivät, tai olivat heränneet jo kuukausia sitten. Kaycee Langissa ei ollut näkynyt merkkiäkään siitä, että hän olisi ollut raskaana. ”Raskauden” kahtena viimeisenä kuukautena hän ei näyttänyt ulkomuotoaan kenellekään tuttavalle. Piti kuulemma maata kotona vuodelevossa. Ystävä ilmoitti epäilyksistään poliisille.

Eikä turhaan. Naisen terveydenhoitorekistereistä ei nimittäin löytynyt minkäänlaista mainintaa raskaudesta. Myöskään väitetyn vauvan syntymästä tai kuolemasta ei ollut merkintää sairaalan tietokannassa. Sen sijaan pariskunnan kotoa löytyi vastasyntynyttä vauvaa esittävä nukke. Sitä on mitä ilmeisimmin käytetty esimerkiksi varainkeruuilmoituksen kuvassa. Ilmoitus oli ehtinyt poikia noin 500 euroa. Rahat on palautettu lahjoittajille. Pariskuntaa syytetään varkaudesta ja petoksesta.

Asiasta uutisoi muun muassa People-lehti.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus, petos, varkaus