Mies palkkasi työntekijänsä tappamaan työkaverinsa ylityökorvausten vuoksi

Kerroimme kesäkuun Alibissa Yhdysvalloissa, New Yorkin osavaltiossa tapahtuneesta poikkeksellisesta henkirikoksesta. Allyzibeth Lamont, 22, työskenteli Johnstownissa sijaitsevassa pikaruuan myyntiin keskittyneessä kioskissa. Lokakuussa vuonna 2019 nainen ei palannut töistä kotiin, ja hänet ilmoittettiin kadonneeksi.

Poliisit veivät kuulusteltavaksi paikan omistajan Georgios Kakavelosin, 52, ja esimiehenä kioskissa työskennelleen James Duffyn, 35. Jälkimmäinen tunnustui melko pian tappaneensa työtoverinsa. Hän kertoi kuulusteluissa, että paikan omistaja oli tilannut häneltä palkkamurhan. Teon motiivina oli Duffyn mukaan se, että uhri oli ottanut yhteyttä työsuojeluviranomaisiin maksamattomien ylityökorvausten vuoksi.

Mies selosti iskeneensä uhria lukuisia kertoja pesäpallomailalla päänalueelle ja sen jälkeen kuristaneensa tätä. Hän oli viimeistellyt teon iskemällä naista vasaralla päähän. Ruumis löytyi Duffyn kertomasta paikasta.

Duffy teki syyttäjän kanssa sopimuksen ja tunnusti teon oikeudessa. Hän vältti elinkautisen linnatuomion ensimmäisen asteen murhasta todistamalla Kakavelosia vastaan. Paikan omistaja kiisti tilanneensa palkkamurhaa. Hän väitti tulleensa kioskille vasta veriteon jälkeen ja auttaneensa uhrin hautaamisessa Duffyn uhkailemana.

Kakavelosin tuomio julistettiin torstaina. Hänen todettiin syyllistyneen ensimmäisen asteen murhaan, joten edessä on elinkautinen vankeusrangaistus.  Tilisiirtojen perusteella miehen katsottiin maksaneen esimiehelle työntekijän murhasta noin 1 000 euroa.

Lue tapauksen yksityiskohdat kesäkuun Alibista!

Lähde: Law and Crime.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: esimies, henkirikos, murha, palkkamurha, pomo, työnantaja, työntekijä, yrittäjä