Mitä ihmettä tapahtui: Poliisi ja siivooja juoksivat tippivarkaan perässä!

Helsingin poliisi epäilee hieman yli kolmekymppisen miehen varastaneen kassalippaan ravintolasta Etu-Töölössä. Epäilty jäi kiinni eilen maanantaina rysän päältä yhdeksän jälkeen illalla.

Epäilty kiinnitti poliisipartion huomion, kun hän juoksi pois ravintolasta henkilökuntaan kuuluvan naisen seuratessa häntä ravintolan ulko-ovelle. Poliisipartio pysäytti auton ja toinen poliiseista juoksi miehen kiinni kadulla. Mies otettiin kiinni asian selvittämisen ajaksi.

Silminnäkijää ja epäiltyä kuultaessa kävi ilmi, että mies oli napannut mukaansa ravintolan tippipurnukassa olleet tippikolikot. Tarkemmassa selvityksessä kävi ilmi, että miehen tuntomerkit vastasivat henkilöä, joka oli aiemmin yrittänyt varastaa kassalippaan ravintolasta Taka-Töölössä. Ravintolan siivooja oli kuitenkin juossut miehen kiinni, ja mies oli antanut kassalippaan takaisin siivoojalle. Siivooja palasi takaisin ravintolaan ja ilmoitti tapauksesta hätäkeskukseen. Siivooja kävi tunnistamassa poliisin kiinni ottaman miehen ja poliisi toimitti miehen Pasilan poliisivankilaan. Häntä epäillään varkaudesta ja näpistyksestä.

Teksti: mikalahtonen