Nainen sai karmean puhelun – kotona vastassa oli kuollut lapsi ja lappu miesystävältä

(Juttua on päivitetty 20.7.2021)

People-lehti uutisoi järkyttävästä tapauksesta, jossa miespuolisen lastenhoitajan epäillään pahoinpidelleen 3-vuotiasta poikaa kuukausien ajan. Kaltoinkohtelu päättyi lapsen kuolemaan 11. kesäkuuta.

25-vuotias mies soitti pojan äidille, että lapsi oli hukkunut. Kun hysteerinen nainen meni Floridan osavaltiossa sijaitsevaan kotiinsa, hän löysi poikansa menehtyneenä kylpyammeesta. Lapsenvahti oli lähtenyt pois paikalta ja jättänyt viestin. Siinä hän kertoi, että hukkuminen olisi ollut vahinko. Lisäksi hän selosti, ettei kukaan kuitenkaan uskoisi häntä, eikä hän haluaisi viettää loppuelämäänsä vankilassa.

Oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa kävi ilmi, ettei lapsi kuollut hukkumalla. Sen sijaan hänellä oli teräaseella aiheutettuja pistohaavoja päässään, murtunut kylkiluu, haljennut hammas ja turvotusta aivoissa. Tutkinnassa on käynyt ilmi, että lasta oli hiljattain hoidettu muun muassa murtuneen jalan ja kädessä olleiden palovammojen vuoksi.

Lastenhoitaja pidätettiin 21. kesäkuuta muun muassa murhasta epäiltynä.

EDIT 20.7.2021: Ennen jutun julkaisua muun muassa Florida Today oli uutisoinut henkirikostutkinnan etemisestä. On käynyt ilmi, että menehtyneen pojan äiti ja teosta epäilty mies ovat parisuhteessa. Alkuperäisestä uutisoinnista on saattanut saada sen käsityksen, että mies olisi ollut perheen ulkopuolinen lastenhoitaja. Nyt myös pojan äitiä epäillään murhasta muun muassa siksi, että hän on viestien vaihdon perusteella ollut tietoinen miesystävänsä lastaan kohtaan harjoittamasta epäillystä väkivallasta. Tutkinta ja tapahtumien tarkan kulun selvittäminen on kesken.

Jutun otsikkoa on muutettu, alkuperäinen otsikko kuului ”Nainen sai karmean puhelun – kotona vastassa oli kuollut lapsi ja lappu lastenhoitajalta”.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: henkirikos, kaltoinkohtelu, lapsi, lastenvahti, murha, pahoinpitely