Olavi Mäenpää on kuollut

Turkulainen kunnallispoliitikko Olavi Mäenpää on kuollut. Politiikan väriläiskä sai sairauskohtauksen jo kaksi viikkoa sitten ja hän menehtyi viime yönä. Hän oli kuollessaan 67-vuotias.

Mäenpää toimi Turun kunnallispolitiikassa useiden vuosikymmenten ajan. Takavuosina hän oli SDP:n ja SMP:n jäsen, kunnes perusti oman valtuustoryhmänsä. Hän toimi sitoutumattomana ja perusti useita eri nimisiä poliittisia ryhmiä, kuten Kansallinen Rintama, Suomen Kansan Sinivalkoiset, Sinivalkoiset ja Suomidemokraatit. Kerran Mäenpää edusti Vapauspuoluetta. Mäenpään poliittisena teemana oli koko ajan kansallismielinen ideologia.

Vuonna 2004 Olavi Mäenpää oli Turun kuntavaaleissa äänikuningas saaden peräti 2 208 ääntä. Mäenpää tuomittiin vuosien aikana muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Olavi Mäenpää esiintyi useita kertoja myös Alibi-lehden sivuilla. Alibi haastatteli Mäenpäätä juuri ennen hänen sairauskohtaustaan ja juttu on julkaistu tuoreimmassa numerossa. Haastattelussa Mäenpää kertoi pitkäaikaisesta vainoamisesta, jonka kohteeksi hän oli joutunut. Asia on ollut myös poliisitutkinnassa.

Olavi Mäenpään kuolemasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

 

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: kaupunginvaltuusto, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, Kuntavaalit, kuolema, Olavi Mäenpää, Suomen Kansan Sinivalkoiset, Turku