Poliisi epäilee kuutta 15-18-vuotiasta kahden nuoren puukotuksista Tampereella

Poliisille tuli lauantaina puolenyön jälkeen ilmoitus, että kahta nuorta olisi puukotettu Tampereen Hervannassa. Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni neljä henkilöä tapon yrityksistä epäiltyinä. Sunnuntaina ilmoittautui kaksi epäiltyä lisää Tampereen poliisille. Kaikki kuusi rikoksesta epäiltyä ovat 15-18 -vuotiaita.

– Tapahtumien tutkinta on edennyt. Olemme saaneet kuulusteltua osallisia. Tapahtumista on saatu selvitystä myös valvontakameroista. Tampereella on kattava ja hyvälaatuinen julkinen ja yksityinen kameravalvonta, minkä avulla tällaisia tekoja pystytään usein varsin hyvin selvittämään, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso.

Poliisi löysi tapahtumapaikalta tai sen lähistöltä kolme teräasetta hylättyinä. Yhdellä epäillyllä oli hallussaan nyrkkirauta.

– Rikosnimikkeet on muutettu tapon yrityksistä törkeiksi pahoinpitelyiksi. Asianomistajien vammat eivät olleet henkeä uhkaavia. Törkeä pahoinpitelykin on varsin raskauttava rikosepäily, siitä voi olla seurauksena jopa 10 vuotta ehdontonta vankeutta, Laakso huomauttaa.

– Lisäksi tutkimme puukotuksia edeltäneitä tapahtumia ryöstön yrityksenä. Ryöstön yrityksessä on osittain samat epäillyt kuin törkeissä pahoinpitelyissä. Ryöstössä ei ole käytetty teräaseita. Olemme saaneet selvitettyä tapahtumien kulun melko hyvin, ja tutkinta jatkuu, Laakso toteaa.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Hervanta, Markku Laakso, nyrkkirauta, poliisi, Puukotus, Tampere, törkeä pahoinpitely