Porvoon uimahallissa hukkui 7-v lapsi – kuutta henkilöä epäillään rikoksesta

Porvoon uimahallissa tapahtui viime marraskuussa traaginen onnettomuus, kun seitsemänvuotias lapsi hukkui. Poliisi on tänään tiedottanut asiaan liittyvän esitutkinnan etenemisestä.

– Tutkinnan alkuvaiheessa saamiemme valvontakameratallenteiden perusteella tapahtumien kulku oli selkeä tutkinnan alusta lähtien. Tutkinnassa pyrittiin saamaan selville, miksi näin pääsi tapahtumaan. Valvontakameroiden tallenteiden perusteella uinnin valvonnassa oli noin kahdeksan minuutin aukko, jonka aikana seitsemänvuotias lapsi hukkui, toteaa tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

Hän kertoo, että esitutkinnassa tehtyjen selvitysten ja tutkimusten perusteella syyttäjälle lähetetään syyteharkintaan neljän henkilön osalta epäilty kuolemantuottamus ja epäilty heitteillepano. Kyseiset henkilöt ovat kaksi urheilukerhon valvojaa ja kaksi uimahallin uimavalvojaa.

Lisäksi tutkinnassa on selvitetty viidennen valvojan toimien epäiltyä osallisuutta lapsen hukkumiseen johtaneeseen onnettomuuteen. Hänen kohdallaan on tehty ei rikosta -päätös, koska valvoja oli toiminut tapahtuneen aikaan uimaopettajana toisaalla.

– Näiden lisäksi myös kahden uimahallin hallinnollisen esimiehen osalta syyteharkintaan lähetetään epäilty kuolemantuottamus. Esitutkinnan aikana selvinneiden seikkojen perusteella esimiehet eivät ole varmistuneet siitä, että uimavalvojat olisivat täysin selvillä heidän toimenkuvastaan ja vastuistaan, lisää Tyynelä.

Esitutkintamateriaali toimitetaan syyteharkintaan aluesyyttäjä Heidi Nummelalle sekä Maren Salvesenille. Tapauksen tiedottamisesta vastaavat tästä eteenpäin asian syyttäjät.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: heitteillepano, hukkuminen, kuolemantuottamus, lapsi hukkui, poliisi, Porvoo, syyteharkinta, uimahalli, uimavalvoja