Rattiraivoa Espoon Turunväylällä: ”Osoitti ilmapistoolilla toista kuljettajaa”

Perjantaina 12.7. noin kello 15 poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Turunväylältä, Espoosta. Ilmoituksen mukaan autonkuljettaja oli näyttänyt toiselle kuljettajalle käsiasetta ikkunasta. Poliisin partiot tavoittivat ajoneuvon Turunväylältä ja pysäyttivät sen. Kuljettaja oli autossa yksin ja hansikaslokerosta löytyi ilmoittajan kuvaileman käsiaseen näköinen ilmapistooli.

Autoa kuljettanut mies kertoi, että oli aiemmin tien päällä havainnut huonosti ajavan kuljettajan. Mies näytti kyseiselle kuljettajalle käsimerkkiä ja toinen vastasi samoin. Tämän jälkeen mies oli päättänyt tehostaa viestiään näyttämällä ilmapistoolia toiselle kuljettajalle, kertomansa mukaan kuitenkaan osoittamatta sitä toista kuljettajaa kohti.

Poliisi tutkii tapahtumia muun muassa laittomana uhkauksena. Nimikkeessä on kyse siitä, että uhkauksen kohdetta uhataan niin, että tällä on syytä pelätä oman turvallisuutensa tai omaisuutensa puolesta. Uhkaaminen voi tapahtua paitsi suullisesti samassa tilassa, myös esimerkiksi puhelimitse tai kirjallisesti. Uhkaamistapauksiin liittyy usein omaisuuden rikkomisella tai, kuten tässä tapauksessa, väkivallalla pelottelu.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Espoo, ilmapistooli, laiton uhkaus, poliisi, rattiraivo, Turunväylä