MTV: Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on kuollut

Pitkäaikainen rikos- ja oikeustoimittaja Jarkko Sipilä on kuollut. Asiasta uutisoi hänen työnantajansa MTV.

Sipilä sai toissa viikonloppuna äkillisen sairauskohtauksen ja menehtyi sen seurauksena tänään maanantaina 7. maaliskuuta. Hän oli kuollessaan 57-vuotias.

Rikospaikka-ohjelman lisäksi Sipilä tunnettiin muun muassa rikosromaaneistaan. Vuonna 2009 hän sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon.

Sipilän aisaparina tunnettu Pekka Lehtinen on julkaissut MTV:llä koskettavan muistokirjoituksen ystävänsä poismenon johdosta.

– Kulunut viikko on ollut työurani raskain ja vaikein. Jaran surullinen kohtalo ja lähiomaisten suru on ollut ajatuksissani koko ajan. Päivät ja yöt. Menetin aivan poikkeuksellisen hienon työkaverin, josta tuli erityisesti viime vuosina myös hyvä ystäväni, Lehtinen kuvailee surun murtamana.

Hän kertoo Sipilän nukkuneen rauhallisesti pois ennen puolta päivää.

– Jara oli lämmin ja huomaavainen ihminen. Hänellä oli iso sydän. Jaralle pystyi helposti kertomaan työhuolet ja mahdolliset muut huolensa. Hän osasi kuunnella ja tarvittaessa hän oli aina valmis auttamaan ja neuvomaan, Lehtinen muistelee työtoveria ja ystäväänsä.

Muistokirjoituksessa Lehtinen tuo esiin myös suositun Rikospaikka-ohjelman tulevaisuuden.

– Uskon, että Jarakin olisi halunnut, että Rikospaikka jatkuu edelleen. Se jatkuu, mutta hieman eri tavalla tästä eteenpäin. Vinkkimiehet jää sillä nimellä ja siinä muodossaan pois ja historiaan. Kenenkään muun kuin Jaran kanssa en sitä sellaisenaan voisi tehdä.

Lehtisen uutena aisaparina nähdään  MTV Uutisten rikostoimituksen nykyinen päällikkö Tiia Palmén. Hänestä tuli Sipilän seuraaja alkuvuodesta, kun mies halusi jättää pestin.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Jarkko Sipilä, kuollut