Poliisivankilan käytävä. Tampereen poliisivankilan ulkoilutila. Kuvassa epäilty ampuja.

Täällä naisystävänsä Tampereen Hämeenkadulla tappanut mies odottaa maanantain vangitsemiskäsittelyä

Alibin saamien tietojen mukaan Tampereen Hämeenkadulla torstai-iltana tapahtuneen traagisen surmatyön vangitsemiskäsittely pidetään maanantaina kello 13. Pirkanmaan käräjäoikeus on kertonut Alibille, että vangitsemiskäsittelystä on käräjäoikeuden pakkokeino-osastolle tehty ennakkoilmoitus.

Poliisin esitutkinta tapauksesta on alkanut ripeästi. Poliisi on puhuttanut ja kuulustellut useita kymmeniä ihmisiä, joista suuri osa on silminnäkijöitä tai muuten tapahtumapaikalla olleita ihmisiä. Myös 37-vuotiasta epäiltyä romanimiestä on kuulusteltu.

Poliisi sai torstai-iltana kello 19.46 ilmoituksen ampumisesta Tampereen pääkadulla, Hämeenkadulla. Romanimies oli ampunut naisystäväänsä, joka pelastusviranomaisten tullessa makasi runsaasti verta vuotavana maassa. Nainen menehtyi vammoihinsa. Naisen mukana oli ollut pieni lapsi, mutta hän ei loukkaantunut. Alibi kertoi jo perjantaina, että nainen oli ollut raskaana.

Täällä hän on nyt!

1980-luvulla syntyneen naisen ampunut romanimies pakeni tapahtumapaikalta välittömästi teon jälkeen. Hänet saatiin kiinni vasta useiden tuntien jälkeen Ylöjärven Kurussa ison poliisioperaation päätteeksi. Kiinniotto tapahtui perjantain puolella noin puoli yhden aikaan yöllä.

Epäilty on nyt pidätettynä Tampereen poliisivankilassa, jonka tilat ovat ankeat. Selli on askeettinen ja pieni, jossa on betonista valmistettu paikka oleskeluun ja nukkumiseen. Betonin päällä on kovaksi luonnehdittu patja. Samassa tilassa on wc-pytty, johon kiinniotettu voi tehdä tarpeensa. Jokaisessa putkassa on kutsunappi, jonka avulla kiinniotettu henkilö saa yhteyden vartijaan.

Maanantaina pidettävässä vangitsemiskäsittelyssä käräjäoikeus ja poliisi ottavat huomioon myös turvallisuuteen liittyvät seikat. Alibin perjantaina haastattelema romani, joka ”tuntee tapauksen”, kertoi pelkäävänsä verikostoa.

– Mies ampui oman naisystävänsä, joka odotti vielä heidän yhteistä lasta. Nainen oli ollut turvakodissakin miestään piilossa. Sieltä on Ruotsista tulossa lentokoneella ja laivalla Suomeen ihmisiä, ja varmasti tulee verikosto, haastattelemamme romani sanoi.

Poliisi on mitä ilmeisimmin tehnyt uhka-arvion vangitsemiskäsittelyyn liittyen ja käsittely voidaan järjestää myös siten, ettei vangittavaksi vaadittavaa henkilöä tuoda Tampereen oikeustalolle ollenkaan, vaan hän osallistuu käsittelyyn etäyhteydellä.

 

 

Teksti:Mika Lahtonen
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Hämeenkatu, Pirkanmaan käräjäoikeus, poliisivankila, Romani, Tampere, tappo, vangitsemiskäsittely, verikosto