Tarjoilija kieltäytyi myymästä lisää juomaa, tapahtumaketju johti elinkautiseen

Kun 36-vuotias englantilaismies lähti viime vuoden toukokuussa vaimonsa ja vanhempiensa kanssa baarikierrokselle, hän tuskin arvasi, että kostea ilta johtaisi elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Tuomio julistettiin tämän viikon maanantaina.

Tapahtumaketju lähti liikenteeseen Cippenhamissa sijaitsevassa pubissa. Tarjoilija kieltäytyi myymästä tuomitulle ja tämän vaimolle lisää alkoholia. Mies hermostui asiasta ja heitti tuopillisen olutta naistarjoilijan päälle. Tämän jälkeen pariskunta ja miehen vanhemmat jatkoivat matkaa toiseen pubiin.

Tarjoilijattaren 43-vuotias miesystävä sai kuulla asiakkaan mielenosoituksesta ja päätti lähteä kostoretkelle. Hän teippasi pakettiautonsa rekisterikilvet ja laittoi päähänsä kommandopipon. Seuraavaksi mies meni pubiin, jossa tiesi seurueen olevan. Ensin hän uhitteli kaljaa paiskoneelle miehelle ja löi tätä sitten metallisella esineellä päähän.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies nappasi puolestaan taskustaan veitsen ja kävi kostajan kimppuun. Myöhemmissä tutkimuksissa selvisi, että uhrin vartalossa oli yli 40 viiltoa ja puukoniskemää. Uhri oli kuitenkin sen verran tolpillaan, että hän yritti paeta pubista.

Tässä vaiheessa puukottajan 58-vuotias isä heitti uhrin kaatuneen pöydän päälle. Hän kiskoi pöydän jalan irti paljain käsin ja ryhtyi hakkaaman uhria. Lisäksi hän pahoinpiteli miestä potkimalla.

Muut pubin asiakkaat hälyttivät paikalle poliisit. Valvontakameratallenteista oli nähtävissä, että sekä isän että pojan vaimot yrittivät repiä siippojaan pois kostoretkelle lähteneen miehen kimpusta.

Uhri toimitettiin sairaalaan hätäleikkaukseen, mutta hän menehtyi seuraavana päivänä.

Oikeudenkäynnissä molemmat miehet kiistivät murhasyytteen. Nuorempi mies yritti vedota itsepuolustukseen ja väitti, ettei puukko ollut hänen. Hänen isänsä puolestaan väitti ainoastaan puolustaneensa poikaansa.

Poika tuomittiin murhasta, joka johti elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Isä puolestaan säästyi murhatuomiolta. Hänet tuomittiin brittiläisessä oikeuslaitoksessa käytössä olevasta ”murhaa lievemmästä henkirikoksesta”. Siinä vankeusrangaistuksen pituus määräytyy tuomarin harkinnan mukaan. Isän tuomion pituus julistetaan myöhemmin.

Asiasta uutisoi Daily Mail.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: murha