Tilitoimiston yrittäjän epäillään kavaltaneen asiakkailtaan 800 000 euroa!

Lapin poliisin talousrikostutkinta on saanut valmiiksi omaisuusrikoskokonaisuuden. Tutkittavana on ollut useita törkeitä kavalluksia, kavallus ja väärennys.

Laaja omaisuusrikosvyyhti, koostuen kahdeksasta törkeästä kavalluksesta, yhdestä kavalluksesta ja yhdestä väärennöksestä, tuli ilmi, kun asianomistajista kaksi tekivät kavalluksista rikosilmoituksen huhtikuussa 2024. Muut rikokset selvisivät tutkinnan edetessä. Asianomistajia on eri puolilta maata.

Kaikissa kavalluksissa tekotapa oli samankaltainen. Kavalluksissa tilitoimiston yrittäjä siirsi asiakkaan tililtä tilitoimiston tilille perusteettomia siirtoja, käyttäen esimerkiksi verohallinnon käyttämää viitenumeroa. Asiakkailtaan kavaltamillaan varoilla yrittäjä rahoitti omaa elämäänsä.

Kavalluksilla aiheutettu vahinko on yli 800 000 euroa. Esitutkinnan aikana osa omaisuudesta on saatu palautettua omistajilleen ja rikoksesta epäillyn omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon. Epäilty on ollut tutkintavankeudessa toukokuusta alkaen. Asia on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: poliisi, Rovaniemi, Tilitoimisto, törkeä kavallus