”Valepoliisiauto” pysäytti autoilijan Kirkkonummella

Eilenillalla Kirkkonummen Veikkolassa autoilija luuli joutuneensa siviiliautolla liikenteessä olleen poliisin pysäyttämäksi. Ajotiellä oli syttynyt sekä punaiset että siniset valot.

Kuljettaja tajusi tilanteessa olevan jotain hämärää, kun autosta nousikin pipopäinen teini-ikäinen poika. Lisäksi paikalla oli havaittavissa kaksi muuta nuorta henkilöä. Autoilija lähti seuraamaan ”valepoliisiautoa”. Omien sanojensa mukaan kuljettaja ei kuitenkaan pysynyt perässä, koska vauhtia oli niin reilusti.

Paikalle hälytetty poliisipartio tavoitti epäilyttävän auton. Se pysäytettiin tiensivuun ja sisällä olleet henkilöt lähtivat juoksemaan karkuun. Poliisi kuitenkin sai epäillyn kuljettajan kiinni hetken kuluttua. Kaksi muuta nuorukaista jatkoi pakoaan. Heidän epäillään tuolla välin soittaneen hätäkeskukseen ja väittäneen ajoneuvon joutuneen anastetuksi sivullisten toimesta.

Tämän hetkisen tiedon mukaan teinit olisivat asentaneet yhden epäillyn isän autoon poliisin hälytysvaloja muistuttavat laitteet. Poliisi epäilee kuljettajaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä nuorukaisella oli ainoastaan kevytmoottoripyörän kuljettamiseen oikeuttava ajokortti. Nuorten epäillään ottaneen ajoneuvon luvatta käyttöönsä. Lisäksi epäiltynä rikosnimikkeenä on virkavallan anastus. Tapauksesta on tehty myös lastensuojeluilmoitus.

 

 

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: auto, Kirkkonummi, siviilipoliisi, Valepoliisi