Tampereen Tesoman murha: Tässä hän on!

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään lankalauantaina määrännyt tamperelaisen vuonna 1994 syntyneen miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhaan, joka tapahtui joulukuussa 2014 Tesomalla.

Mies on asunut tekoaikaan Tesomalla. Hän on pitkän harkinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että hän haluaa selvittää asian ja kantaa siitä vastuunsa.

Mies otti itse yhteyttä hätäkeskukseen torstaina aamulla. Sieltä saamansa ohjeen mukaisesti hän meni Tampereen keskustassa olleen poliisipartion luokse ja pyysi päästä selvittämään asiaa.

Hänet tuotiin poliisiasemalle ja kuulustelut aloitettiin heti aamulla. Päivän aikana miehestä otettu DNA-näyte toimitettiin pikaisesti KRP:n rikoslaboratorioon vertailua varten. Tutkimus valmistui muutamassa tunnissa ja sen tuloksena kirjatusta osalausunnosta ilmenee, että miehen DNA-näyte vastaa tekovälineestä taltioitua DNA-näytettä. Poliisi on aiemmin saanut talteen tekovälineenä käytetyn teräaseen ja siitä on saatu uhrin DNA-näyte.

Tämänpäiväisessä Tampereen poliisitalolla pidetyssä vangitsemiskäsittelyssä nuorimies käyttäytyi rauhallisesti paikallaan istuen. Hän nojasi toisella kädellä poskeensa, ikään kuin peittäen osan kasvoistaan. Murhasta epäilty vaikutti normaalilta suomalaismieheltä hieman pyöreine kasvonpiirteineen.

Poliisi jatkaa esitutkintaa kuulusteluin ja rikoslaboratoriossa jatketaan DNA-näytteiden vertailua muihin aikoinaan tallennettuihin näytteisiin.

Jutun tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Jari Kinnusen mukaan nyt vangittu mies olisi joka tapauksessa jäänyt aikanaan kiinni esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen seurauksena.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran lisää, kun asian mahdollinen uusintakäsittely pidetään kahden viikon kuluttua.

Tesoman henkirikoksessa kuoli vuonna 1974 syntynyt perheenisä. Hänet löydettiin 29.12.2014 Tesomalta kevyenliikenteen väylältä menehtyneenä.

Teksti:Mika Lahtonen
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: DNA, Jari Kinnunen, murha, rikosylikomisario, Tampere, Tesoman murha, tutkinnanjohtaja, vangitsemiskäsittely