Body-tagin alkuskriptit
Kuva Postcode Lottery

Lottovoitto hupeni kahdessa vuodessa – nyt tuli vielä linnatuomiokin

Brittiläisellä Eric Burrowsilla kävi vuonna 2015 onnen kantamoinen. Hän voitti lotossa 166 000 puntaa eli reilut 190 000 euroa. Ei nyt miljoonia, mutta kyllä tuolla summalla jo elämäänsä muuttaa. Semminkin, kun nykyään 62-vuotias Burrows oli jo voiton aikaan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Miehelle iski kuitenkin ahneus. Hän jatkoi eläkkeen ja muiden yhteiskunnan tukien nostamista valtavasta voitosta huolimatta. Oikeudessa tuotiin esiin, että Burrows oli nostanut perusteettomia tukiaisia noin 23 000 euron edestä.

Ehkä tukisummaa mielenkiintoisempi ilmi tullut fakta oli kuitenkin se, että mies oli hassannut parissa vuodessa lähes 180 000 euroa. Jäljellä voitosta oli syytetyn asianajajan mukaan vuonna 2017 enää kymppitonni. Rahat olivat huvenneet muun muassa Disney World -matkaan, uuteen autoon ja lahjoihin. Jäljellä olevan omaisuuden määrää puitiin siksi, että tukien myöntämiseen on määrätty varallisuuden yläraja.

Tuomari ei uskonut, että ehdollisella vankeustuomiolla olisi syytettyyn minkäänlaista vaikutusta, vaikka se olisi tällaisessa rikoksessa voinut tulla kysymykseen. Niinpä mies passitettiin telkien taakse 24 viikoksi eli lähes puoleksi vuodeksi.

Asiasta uutisoi Daily Record.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: petos