Maskien käyttö julkisilla paikoilla toi rikollisille ikävän etulyöntiaseman

Jos näkisit kaupassa kommandopipoon ja käsineisiin pukeutuneen henkilön, hälytyskellosi varmasti soisivat. Entä jos näinä korona-aikoina havaitsisit  kanssa-asiakkaan, jolla on hengityssuojain, muovihanskat ja vaikkapa huppu päässä. Mikä olisi ensimmäinen ajatuksesi varusteiden syystä?

Niinpä. Juuri tällä ”terveyttä suojelevalla” tavalla ryöstäjä pääsi yllättämään henkilökunnan brittiläisessä ruokakaupassa. Viime lauantaina Wythenshawessa sijaitsevaan kauppaan tuli ”ostoksille” nainen täydessä varustuksessa. Hän alkoi kerätä ostoksia suoraan kassiinsa. Vartija puuttui tilanteeseen ja käski käyttämään ostoskoria. Nainen totesi, ettei halua käyttää muiden klähmimiä koreja koronaviruksen vuoksi. Mitä siihen sitten näinä aikoina sanoisi?

Seuraavaksi nainen meni kassalle. Kyseisessä kaupassa tupakka- ja alkoholituotteet ovat saatavissa ainoastaan henkilökunnalta pyytämällä. Nainen tilasi oikein kunnon satsin. Kun myyjä ei ollut suostua niitä antamaan, nainen nappasi hihastaan teräaseen. Kassalle tullut vartija joutui hyökkäyksen kohteeksi ja sai viiltoja sekä päähänsä että käsiinsä. Ryöstäjä pakeni saaliineen paikalta.

Tekijää ei ole tavoitettu. Tapauksen tutkiminen on todella haasteellista. Ryöstäjän kasvot olivat peitettyinä ja sormenjälkiäkään on turha haeskella kumihanskojen vuoksi.

Lähde: Manchester Evening News.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: korona, maski, Ryöstö