Nainen eksyi huijaussivustolle – nyt häntä uhkaa 9 vuoden vankeustuomio

Netti tunnetusti vilisee huijaussivustoja, joissa hyväuskoiset ihmiset menettävät rahansa tai henkilötiedot päätyvät vääriin käsiin. Vähemmän tunnettu ilmiö on se, että myös ”päinvastaisia” huijaussivustoja on olemassa. Niiden tarkoitus on saada rikolliset maistamaan omaa lääkettään. Näin kävi hiljattain 52-vuotiaalle yhdysvaltalaisnaiselle.

Michiganin osavaltiossa asuva Wendy Lynn Wein oli etsinyt netistä sivuston, jossa oli mukamas mahdollisuus tilata palkkamurha tai pahoinpitely valitsemalleen uhrille. Wein oli halunnut ex-miehensä hengiltä. Syynä oli naisen antamien tietojen mukaan se, että mies oli vienyt erossa hänen rahansa.

Wein oli antanut sivustolla tarkkoja tietoja ex-miehensä päivittäisistä rutiineista. Hän oli myös maksanut noin 170 euron etumaksun. Palkkamurhan kokonaishinnaksi oli sovittu noin 4 400 euroa.

Todellisuudessa mitään palkkamurhaajaa ei ollut olemassa, vaan sivuston ylläpitäjä otti yhteyttä poliisiin. Wein tunnusti perjantaina järjestetyssä oikeusistunnossa syyllistyneensä tekoon. Tuomiota ei ole vielä julistettu, mutta maksimirangaistus kyseisessä osavaltiossa on yhdeksän vuoden linnatuomio.

Lähde: Fox News

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: huijaussivusto, palkkamurha