Poliisi löysi asunnosta neljä lasta, jotka eivät osanneet puhua

16. helmikuuta Dallasin poliisi sai ilmoituksen. Kansalainen ilmoitti, että asuntoalueen parkkipaikalla harhailee naapurin lapsi yksinään kylmästä täristen. Vaikka viluisen kolmivuotiaan reissu oli surullinen tapaus, se koitui koko sisarkatraan pelastukseksi.

Kun poliisi vei lasta kotiinsa, edessä oli järkyttävä näky. Joka puolella oli sotkua ja avattuja viinapulloja. Lattioilla oli jopa ulostetta. Asunnossa asui kolmikymppinen mies neljän lapsensa kanssa. Perheeseen kuuluu kaksi- ja viisivuotiaat lapset sekä kolmevuotiaat kaksoset.

Virkavallalle selvisi, että kukaan lapsista ei osaa puhua. He kommunikoivat keskenään lähinnä kirkumalla ja viittomalla. Lisäksi he käyttivät toisistaan isänsä etunimeä, koska heille ei ollut opetettu heidän omia nimiään. Isän nimi kuvasi heille ikään kuin nimitystä ihmisestä.

Syyksi selvisi se, että lapset olivat viettäneet asunnossa paljon aikaa ilman aikuisen läsnäoloa. Heillä ei myöskään juurikaan ollut pääsyä kodin ulkopuolelle.

Perheen isä on pidätetty ja lapset toimitettu sosiaaliviranomaisten hoivaan. Poliisi ei ole kommentoinut, onko lasten äiti elossa.

Asiasta uutisoi Metro-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: lapsen kaltoinkohtelu