Sekoilua Somerolla – mies lainasi autoaan ja vohki tilalle skootterin rötösreissua varten, ruutuvihkokin kelpasi saaliiksi

Somerolainen mieskolmikko työllisti poliisia oikein urakalla varhain tiistaiaamuna. Vartija oli kiinnittänyt huomiota epäilyttävään henkilöautoon. Myöhemmin hän huomasi, että kyseiseen ajoneuvoon lastataan tavaraa. Vartija katsoi parhaaksi soittaa poliisille.

Virkavalta saapui paikalle ja löysi autosta kaikenlaista tavaraa. Oli aiemmin asunto- ja automurtojen yhteydessä kadonneita luottokortteja ja työkoneita, joiden alkuperälle ei ollut uskottavaa selitystä. Autoa kuljettaneelle miehelle tehty huumepikatesti näytti positiivista muun muassa amfetamiinille. Lisäksi mukana oli toinen mieshenkilö.

Kumpikaan miehistä ei ollut autonomistaja, vaan hänet tavoitettiin paria tuntia myöhemmin omista puuhistaan. Matkailuauton omistava henkilö oli huomannut, että hänen ajoneuvostaan kannetaan tavaraa ulos. Hän oli yrittänyt estää rötöstelijää poistumasta paikalta, mutta tämä lähti pakosalle skootterilla. Pian mieshenkilö kuitenkin ajoi takaisin tapahtumapaikalle. Hänen epäillään yrittäneen ajaa kolmesti matkailuauton omistajan päälle. Tämä sai napattua turvakseen muovisen kiilan ja tässä vaiheessa skootterikuski ajoi tiehensä.

Poliisi tavoitti miehen myöhemmin. Skootteri osoittautui anastetuksi ja tämänkin kuskin kohdalla huumetesti näytti positiivista ainakin amfetamiinille.

Miehen hallusta löytyi kangaspussukka, jossa oli matkailuautosta hävinnyttä omaisuutta. Saaliina oli kaikenlaista pikkutavaraa kuten ruutuvihko ja suurennuslasi. Myöhemmin selvisi, että matkailuautoon oli myös tyhjennetty vaahtosammuttimen sisältö.

Koko mieskolmikkoa epäillään lukuisista rikoksista.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huumekuski, murto, Somero