Body-tagin alkuskriptit

Johan oli naiskuski: Poliisi yritti pysäyttää huutamalla!

Poliisipartio joutui pakkopysäyttämään aamuyöllä yhden aikaan noin kolmekymppisen naisen Helsingin Huopalahdentiellä takaa-ajon jälkeen. Henkilöautolla liikkeellä ollut nainen kiinnitti poliisipartion huomion Mannerheimintiellä, jossa naisen ajoneuvo lähti nykien liikkeelle risteyksestä. Poliisipartio lähti auton perään tarkastaakseen kuljettajan kunnon ja näytti kuljettajalle pysäytysvaloa. Kuljettaja ei tähän kuitenkaan reagoinut, vaan jatkoi matkaansa seuraaviin liikennevaloihin. Valoista liikkeelle lähtiessä auto sammui taas kerran, ja poliisi yritti saada kuljettajan huomion äänimerkeillä. Kuljettaja kaasutti kuitenkin karkuun ja vauhti nousi Paciuksenkadulla jo nopeuteen 100 km/h.

Auto heittelehti Paciuksenkadulla sivusuunnassa ja seilasi kaistoilla. Poliisipartio sai kiihdytettyä auton rinnalle ja viittoi kuljettajaa pysähtymään. Pakenevan kuljettajan sivuikkuna oli auki ja poliisi yritti käskyttää häntä pysähtymään myös huutamalla, mutta kuljettaja jatkoi tästäkin huolimatta matkaansa. Tässä vaiheessa poliisipartio ohjasi poliisiauton kylkikosketukseen pakenevan ajoneuvon kanssa ja sai auton lopulta pysähtymään Huopalahdentielle. Molemmat autot kärsivät pysäytyksessä pieniä peltivaurioita, mutta henkilövahingoilta tilanteessa säästyttiin. Liikenne oli tapahtumahetkellä onneksi vähäistä.

Ratin takana ollut nainen puhalsi alkometriin tuloksen 0,64 promillea ja myös huumepikatesti näytti positiivista. Hänellä ei ollut myöskään ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen. Poliisipartio kuljetti naisen oikeuslääketieteenlaitokselle verikokeisiin ja verikokeiden jälkeen kiinniotettuna Pasilan poliisivankilaan. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

 

 

Teksti: Mika Lahtonen