Lääkäri pelotteli potilaitaan turhaan syövällä päästääkseen tekemään intiimejä tutkimuksia

50-vuotias englantilaislääkäri on tuomittu vankeuteen naispotilaidensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomio julistettiin tällä viikolla Lontoossa. Vankeusrangaistuksen pituus selviää helmikuussa.

Manish Shah oli pelotellut potilaitaan turhaan muun muassa rintasyövällä. Hän oli käyttänyt esimerkiksi näyttelijätär Angelina Jolien rintojenpoistoleikkausta uhkan konkretisoimiseksi. Gynekologin tarkoitusperät olivat olleet kuitenkin aivan muussa kuin potilaan terveyden vaalimisessa.

Oikeus katsoi tuomitun käyttäneen pelottelua keinona päästä tekemään naisille intiimejä tutkimuksia. Gynekologi oli tehnyt tutkimuksia myös ilman suojakäsineitä. Yhden uhrin hän oli jättänyt täysin ilman syytä makaamaan alasti hoitopöydälle.

Gynekologi tuomittiin 25 seksuaalirikoksesta, jotka olivat kohdistuneet kuuteen eri uhriin. Nuorin heistä oli 17-vuotias. Rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2009 ja 2013 välisenä aikana.

Oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että Shah on jo aiemmin tuomittu vastaavista rikoksista. Näin uhreja on kokonaisuudessaan 23.

Lähde: Metro.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: seksuaalirikokset