Suomalaisen sähköyhtiön epäillään kiertäneen veroja 6,5 miljoonan euron edestä!

Helsingin poliisi tutkii erääseen sähkömyyntiyhtiöön liittyvää epäiltyä talousrikoskokonaisuutta. Ainakin yhtä vastuuhenkilöä epäillään yhteensä neljästä törkeästä veropetoksesta. Yksi henkilö on tällä hetkellä vangittuna ja kiinniottoja on suoritettu useampi.

Epäilty veronkierto on tapahtunut Helsingissä vuosien 2018 ja 2021 välisenä aikana saman toimijan kolmessa eri yrityksessä. Yhtiöt ovat myyneet sähköä suomalaisille kuluttaja- ja yritysasiakkaille.

Selvityksen mukaan kaikkea yhtiöiden myyntiä ja arvonlisäveroja ei olisi ilmoitettu vuosien varrella verottajalle. Lisäksi vastuuhenkilön epäillään ilmoittaneen henkilökohtaisia tulojaan alakanttiin.

– Tapauksen rikoshyöty on poikkeuksellisen suuri. Poliisin arvion mukaan yritysten toiminnassa epäillään vältetyn arvonlisäveroja yhteensä noin 6,5 miljoonan euron edestä. Vaikuttaa siltä, että tämän yrityksen tappiollista toimintaa on rahoitettu näillä asiakkailta perityillä arvonlisäveroilla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Sampsa Marttila.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: arvonlisävero, Helsinki, sähkö, sähkömyyntiyhtiö, veronkierto, veropetos, yhtiö