Taas rikosepäily: Pitäisikö Johanna Tukiainen vangita rikollisen toiminnan estämiseksi?

Kohujulkkis Johanna Tukiainen on jälleen otsikoissa. Tuorein Hymy-lehti kertoo miehestä, jonka epäillään joutuneen Tukiaisen raapimisen kohteeksi ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Nyt Metropoli.net puolestaan kertoo mieshenkilöstä, joka pelkää Tukiaisen takia turvallisuutensa puolesta. Tukiainen on miehen mukaan uhkaillut moottoripyöräjengiläisillä. Jokin aika sitten Tukiainen etsi moottoripyöräjengiläisten yhteystietoja blogissaan.

Tukiainen on tuomittu kahteen ehdolliseen ja yhteen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Poliisilla on tiettävästi tutkittavana useita uusia rikosepäilyjä.

Kun ihminen tehtailee koko ajan rikoksia, poliisi voi pakkokeinolakiin nojaten vaatia sellaista henkilöä vangittavaksi rikollisen toiminnan jatkamisvaaran takia. Olisiko Tukiainenkin vangittava, jotta rikokset loppuisivat? Erään nimettömänä pysyvän juristin mukaan edellytykset vangitsemisvaatimukselle olisivat jo olemassa.

– Hän jatkaa rikollista toimintaa, eikä loppua näy. Sellainen ihminen kuuluu vangita rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi, juristi jyrähtää.

Teksti: Alibi.fi