Elinkautisestaan vapautuva ex-jengipomo Lauri Johansson on nyt SM-hopeamitalisti

Kolmesta murhasta tuomittu Lauri ”Late” Johansson, 53, on jättänyt rikollisen elämän taakseen, mutta ei voimailuharrastusta. Johansson osallistui lauantaina Pornaisissa Varustevoimanoston SM-kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Hän sijoittui 120-kiloisten sarjassa toiseksi, eli Late on nyt myös SM-hopeamitalisti.

– Vähän jännäksi meni. Vankilan paska vaaka näytti torstaina väärin ja ajattelin kaiken olevan kunnossa. Kisavaaka näyttikin sitten ylipainoa. Reilussa tunnissa piti pudottaa 2,4 kiloa. Se onnistui, ja kovin taistelu käytiinkin suihkuhuoneessa, Johansson kertoi tänään Alibille.

Voimamies on SM-mitalistaan luonnollisesti hyvin tyytyväinen. Johansson iloitsee myös Helsingin hovioikeuden päätöksestä päästää hänet ensi vuoden kesäkuussa ehdonalaiseen vapauteen. Yli 17 vuotta vangittuna ollut Johansson on istunut elinkautistaan viime vuodet Naarajärven avovankilassa. Käytännössä Johanssonilla on mahdollisuus päästä jo joulukuussa valvottuun koevapauteen.

Alibi tapasi Johanssonin tänään Hämeenlinnassa, jossa hän oli Vapaaseurakunnan tilaisuudessa puhujana. Lauri Johanssonin laaja henkilöhaastattelu julkaistaan seuraavassa Alibin printtijulkaisussa, joka ilmestyy 1. maaliskuuta.

 

Teksti: mikalahtonen
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: elinkautinen, Lauri Johansson, SM-kilpailut, varustevoimanosto