Kuvassa taposta tuomittu Sakari Kauste.

Lehtisaaren ökyasuntotaposta tuomiot

Helsingin käräjäoikeus on tänään antanut tuomiot niin sanotussa Lehtisaaren tappojutussa. Oikeus tuomitsi 32-vuotiaan Sakari Julius Kausteen 10 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen taposta, ampuma-aserikoksesta ja muista lievemmistä rikoksista. Kauste kiisti syyllistyneensä tappoon, koska väitti .45 kaliiperisella pistoolilla päähän ampumaansa laukausta vahingoksi. Uhri oli 27-vuotias mies.

Ampuminen tapahtui viime huhtikuussa Helsingin Lehtisaaressa sijaitsevalla arvoasuinalueella.

Pääsyytetyn Sakari Kausteen vaimo tuomittiin 1 vuoden 2 kuukauden ja 15 päivän mittaiseen ehdolliseen vankeuteen pelastustoimen laiminlyönnistä, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi vaimon on maksettava oheissakkoa 50 päiväsakon verran, mikä hänen tuloillaan tekee 9400 euroa.

Oikeudenkäynnissä käsiteltiin myös jo aiemmin tammikuussa uhriin kohdistettua väkivaltaa. Sakari Kauste todettiin syylliseksi tammikuun osalta törkeään pahoinpitelyyn ja pakottamiseen. Vaimon osalta oikeus katsoi, että hän oli syyllistynyt avunantoon törkeään pahoinpitelyyn ja pakottamiseen.

Tammikuun tapahtumissa oli kyse siitä, että uhri pakotettiin väkivaltaa käyttämällä siirtämään noin 12 000 euron arvoinen auto Kausteen vaimon nimiin. 31-vuotias Anssi Paavo Robert Penttala tuomittiin 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, pakottamisesta ja törkeästä seksuaalisesta kajoamisesta.

Kaikki rikokset tapahtuivat avioparin Lehtisaaren asunnossa.

Lehtisaaren tapahtumia tullaan hyvin todennäköisesti käsittelemään vielä hovioikeudessa.

 

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Anssi Paavo Robert Penttala, Helsingin käräjäoikeus, Lehtisaari, perijätär, Sakari Julius Kauste, tappo