Poliisi yritti sitkeästi pysäyttää vastaantulevien kaistalla seilannutta autoilijaa: ”Kuljettaja ei tiennyt, missä hän on.”

Poliisi sai viime perjantaina kohti Karkkilaa ajavasta kuljettajasta, joka oli ollut törmätä kaiteeseen. Kuljettajan nopeus oli vaihdellut ja auto oli seilannut kaistalla.

Partio tavoitti auton ja näytti sille pysäytysmerkkiä. Kuljettaja ei pysähtynyt, ja partio seurasi autoa noin kymmenen kilometrin matkan. Kuljettaja ajoi noin 60-70 kilometrin tuntinopeudella ja ajotyyli oli epävarmaa.

Karkkilassa ennen Helsingintien liittymää auto seilasi vastaantulijoiden kaistalle ja edelleen vasemmalle ojaan kaataen liikennemerkin. Auto päätyi takaisin vastaantulijoiden kaistalle ja pysähtyi lopulta siihen.

Kuljettajaksi paljastui noin 90-vuotias mies, joka ei poliisin häntä puhutellessa tiennyt, missä on. Asiasta kirjattiin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi muistuttaa, että on tärkeää toimia, jos huomaa, että autoa ajavan läheisen ajoterveys ei riitä turvalliseen ajamiseen.

– Ota asia puheeksi läheisen kanssa. Jos puhuminen ei auta, ota yhteyttä läheisesi hoidosta vastaavaan tahoon tai poliisilaitokselle. Näin pidät huolta sekä läheisesi että muiden tiellä liikkujien hyvinvoinnista, poliisista muistutetaan.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: 90-vuotias, Karkkila, poliisi, terveys, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen