Tässä vankilassa Espanjassa kiinni jäänyt Jan Salminen odottaa noutoa Suomeen

Euroopan yksi etsityimmistä suomalaisista Jan Salminen, 38, jäi tiistai-iltana kiinni Espanjan Manilvassa. Yli neljä vuotta viranomaisia paennut Salminen viruu tällä hetkellä Malagan lähellä olevassa Alhaurín de la Torren vankilassa. Kyseessä on Espanjan suurin vankila, jossa vuonna 2016 oli peräti 1080 vankia.

 

Vaimo odottaa soittoa

Salminen otettiin kiinni sattumanvaraisen liikennejutun seurauksena. Hän oli ollut vaimonsa ja kaverinsa kanssa syömässä, ja kun kaverin autolle palattiin, tämä oli väärinpysäköity ja sitä oltiin hinaamassa sekä sakottamassa. Salminen puuttui tilanteeseen ja hän joutui näyttämään oman ajokorttinsa, joka oli väärennetty. Sen jälkeen poliisit laittoivat Salmisen rautoihin.

Salmista odottaa Suomessa syytteet törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista. Asioita on kesken niin käräjä- kuin hovioikeudessakin.

Alibi tavoitti tänä iltana Salmisen vaimon Pia Heikkilän.

– Tietääkseni kaikki on hyvin. Hän on saanut lääkkeensä ja maanantaina vien hänelle vaatteita. Tähän asti hän on saanut vaatteita muilta vangeilta. Toimitin hänelle rahaa ja toivon, että hän pääsee soittamaan minulle huomenna, Salmisen vaimo Pia Heikkilä kertoo Alibille.

Alibi onnistui haastattelemaan Jan Salmista ennen hänen kiinniottoaan. Haastattelu julkaistaan huomenna perjantaina 1.9. ilmestyvässä printtinumerossa.

Teksti:Mika Lahtonen
Kuvat:Alamy ja poliisi
Avainsanat: Alhauri de la Torre etsintäkuulutettu, Espanja, Jan Salminen, Pia Heikkilä, talousrikokset, vankila