United Brotherhood lopettaa toimintansa: Alibi julkaisee tiedotteen sanasta sanaan

Vaaralliseksi rikollisjärjestöksi luokiteltu United Brotherhood yllätti loppiaisaamuna lähettämällä medialle tiedotteen toimintansa lopettamisesta. Näin tiedotteessa sanatarkasti sanotaan:

”United Brotherhood ja Bad Union lakkauttavat itsensä ja lopettavat toimintansa. United Brotherhood on päättänyt lakkauttaa toimintansa Suomessa. Samalla lakkautetaan Bad Unionin toiminta kaikissa kaupungeissa. United Brotherhoodilla tai Bad Unionilla ei ole toimintaa tai osastoja Suomen ulkopuolella. Toiminta lakkautetaan yhteisellä ja yksimielisellä päätöksellä. Lakkauttaminen tarkoittaa, että olemassa olevista toimitiloista ja käytetyistä tunnuksista luovutaan. Julkisuudessa on väitetty, että United Brotherhood ja Bad Union on perustettu rikosten tekemistä varten ja ne ovat siten vaaraksi yleiselle turvallisuudelle demokraattisessa yhteiskunnassa. Näin ei ole, ja tällaiset näkemykset ovat perusteettomia.”

Tiedotteen on allekirjoittanut United Brotherhoodin ja Bad Unionin puolesta Ville Jaatinen.

Lopettamisen taustalla on Poliisihallituksen vaatimus UB:n ja sen alajärjestön Bad Unionin lopettamiseksi. Asiaa on tarkoitus käsitellä keskiviikkona Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tiedossa ei ole, mitä UB:n ilmoitus lakkauttamisesta merkitsee käsittelylle.

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: Bad Union, United Brotherhood